- THE COOKS -
Verandering van spijs doet eten! Anton werkt samen met een club van koks die ieder zijn of haar eigen specialiteit en passie heeft. Van onze chef met New York vibes, tot Italiaans geschoold aanstormend talent en sterrenchefs. Een club van kook professionals met als gezamenlijk doel om de ervaring in Anton voor uw als gast interessant en verrassend te houden. Het exclusieve karakter van Anton biedt bij uitstek de gelegenheid voor u om een uniek culinair event te organiseren. Geen menu om van te kiezen maar juist uw wensen komen eerst waarna wij daar samen met u een kok en menu bij kiezen. Mooi op maat.
ANDRÉS WIEGEL
FRANS SPAANS MIDDEN-OOSTEN AZIATISCH
Andrés Wiegel uit Laren studeerde aan de Hotelschool en Rietveld academie. Daarnaast is hij de auteur van het prachtige kookboek "Eetkunst". Hij kookt de sterren van de hemel, schrijft uitgebreid 30 verhalen over food, wijn, kunst en Jazz met de meest heerlijke recepten en prachtige kunst werken erbij. Voor Anton heeft hij al voor, en met, verschillende Clubs gekookt. Van Spaanse landkeuken tot Thaise hoogstandjes.
Op Instagram is hij te volgen onder de naam #andresfoodart.
MARGOT FUKKINK
FRANS ITALIAAANS MARROKAANS THAIS
Margot is een bevlogen Chef, aangesloten bij Cuisine Culinair Amsterdam en heeft daarnaast haar eigen bedrijf "Culipeppers". Kookt zéér afwisselend, op ster-niveau en heeft veel productkennis. Ze deelt graag haar culinaire kennis.
GABRIELA TERRAZAS
WORLDWIDE KITCHEN
Ontmoet Gabriela, een wereldreizende chef-kok met een passie voor verschillende keukens, geboren en getogen in een gemengde Latijns-Amerikaanse familie. Haar culinaire reis omspant de VS, Europa, het Midden-Oosten en Azië, waardoor ze een onverschrokken ontdekkingsreiziger van wereldwijde smaken is. Ze is een echte voedsel- en wijnkenner en gaat spannende smaken en aroma's niet uit de weg. Verder organiseert ze bij Anton een 7-delige "Culinary Journey". Iedere maand een nieuw culinair onderwerp als oa. Plant-based cooking, Food and wine pairing, BBQing, Secrets of Soup Making, Fresh pasta making (DEEL 1 START OP 13 MEI 2024)
ROBERT BOON
NEDERLANDS FRANS OOSTERS
Meesterkok Robert Boon, jarenlang het gezicht van "Koken bij de Molen", terug van weggeweest en kookt weer enthousiast bij Anton - The Cookery Club. Veelal met zijn "oude" kookclubs. Robert kookt op elk gewenst niveau heerlijke gerechten. Vers, origineel en hoog op smaak. Hollandse (streek) gerechten, de Mediterrane, Aziatische of de Franse haute cuisine.
Jorick Cardon
NEDERLANDS FRANS AZIATISCH ZUID-AMERIKAANS PATISSERIE
Jorick is 20 jaar “patron cuisinier” van verschillende restaurants geweest en daarnaast oud bestuurslid bij “Euro Toques”, de club van Paul Bocuse. Deinst niet terug voor specifieke culinaire wensen want heeft alles al gezien én gemaakt.
SANDER KOOIJMAN
FRANS ITALIAANS HOLLANDS
Sander groeide op in Laren waar hij van zijn moeder de liefde voor koken en eten met de paplepel kreeg ingegoten. Tijdens zijn studie in Leiden begon hij voor grotere groepen te koken en verzorgde hij voorzichtig zijn eerste events. Na zijn studie verhuisde Sander naar New York om aan daar een opleiding aan de film academy te volgen. Eenmaal in New York bleef Sander koken voor vrienden en kennissen en realiseerde hij al snel dat er een behoefte was aan persoonlijke en relatief kleinschalige catering en private dining services. De Crosby Street Kitchen -vernoemd naar Sander’s favoriete straat in NYC- was geboren! In de jaren die volgden werd de scope uitgebreid naar grotere diners, events tot 200 man en special events. Hoogtepunten waren het koken op meerdere edities van "Burning Man".
Sander woont weer in Laren. Zijn favoriete keukens zijn Frans, Mexicaans en eigenlijk alles dat ‘streetfood’ mag heten.
KARIN & ESTHER
AYURVEDISCHE KEUKEN
Ayurveda is de oudste geneeskunst ter wereld met een rijke en interessante filosofie over voeding en leefstijl. Esther Hendriks en Karin Bouwknegt hebben beiden een passie voor koken én voor Ayurveda. Al jaren runnen zij een eigen Ayurvedische dorpskeuken en koken zij voor groepen authentieke Ayurvedische maaltijden. Om anderen te inspireren, geven zij verschillende kookworkshops. Van de basisbeginselen van Ayurveda, tot een twist naar de Italiaanse keuken of een compleet Ayurvedisch kerstdiner. Het is allemaal mogelijk bij de dames van De Ayurvedische Keuken. Naast het koken wordt een korte inleiding in Ayurveda gegeven om de mooie filosofie achter de gezondheidskeuken beter te leren kennen.